GYIK

Sík lézergravírozás

A sík lézergravírozás során nagy teljesítményű szén-dioxid (CO2) lézer használatával tudunk a megmunkálandó felületen tetszőleges ábrát, szöveget megjeleníteni. A számítógéppel vezérelt gravírozógép lézerfeje végighalad a megmunkálandó felületen és a fókuszált lézersugár a megfelelő helyeken elpárologtatja az anyag legfelső rétegét, így alakul ki a kívánt kép. A fókuszpont átmérője a milliméter tört része, ezért a kialakuló kép igen precíz és nagy felbontású. A fény intenzitása és ezzel a gravírozás mélysége szintén pontosan szabályozható.
A lézeres gravírozás alapja, hogy az anyag felületét elérő fény milyen hatásfokkal alakul hővé, ezért a különböző anyagokba eltérő hatékonysággal lehet gravírozni. A nem tükröző felületek, mint a fa és a különböző műanyagok általában kitűnő eredményt adnak.

3D lézergravírozás

A háromdimenziós lézergravírozás egy olyan speciális eljárás, amelynek segítségével – az Nd:YAG lézer-technológia továbbfejlesztésének köszönhetően – a kristálykockák belsejében tudunk képeket, formákat megjeleníteni. A lézernyaláb áthatol az üveg falán és egy meghatározott ponton megváltoztatja a kristály szerkezetét. Egy ábra sok százezer ilyen pontból épülhet fel. A Gravír Expressz Kft. üzlethálózatában elkészíttetheti az Ön által elképzelt 3 dimenziós képet üvegtárgyba, melynek mérete a 4 cm-es kockától egészen a 20 cm-es tömör hasábig terjedhet.

A 3D-s portré speciális arc szkennerrel készül üzleteinkben vagy választhat több ezer 3 dimenziós ábra bármelyikéből (virágok, állatok, hajók, repülők, autók, sport motívumok, épületek, hangszerek, stb.), amelyek tetszőleges szöveggel láthatók el a kocka belsejében.

3d_gravirozas-big

Kívánságára elkészítjük cége logoját vagy bármely termékének térbeli mását.Az Ön által hozott fotót 2 dimenziós képként tudjuk megjeleníteni a kiválasztott kristály belsejében vagy 3 dimenzióssá alakítva térbeli arc gravírozására is lehetőség van. Az elkészült ajándékok megvilágításához LED-es technológiájú világító talpakat ajánlunk.

Mechanikus gravírozás

A mechanikus gravírozás egyfajta marási eljárás, ahol a megjeleníteni kívánt szöveg, ábra vagy kép úgy alakul ki, hogy a kiválasztott tárgyról egy forgó marófej eltávolítja az anyagfelesleget. A mechanikus gravírozás által személyre szólóvá tehető tárgyak anyagai lehetnek fémek, nemesfémek és különböző felületkezeléssel ellátott anyagok. Gépeink a legkorszerűbb, számítógép-vezérelt technológiával, nagy kapacitással dolgoznak.

A gyémántfejjel történő gravírozás egy speciális “karcolási” eljárás, amelynél a forma, vagy szöveg úgy jelenik meg, hogy a gravírozni kívánt tárgy felületébe a gyémánt fej egy mélyedést, barázdát húz. A kívánt ábrát, szöveget vagy formát sok ilyen módon egymás mellé húzott mélyedés jeleníti meg. A karcolás sűrűségét és mélységét a gravírozni kiválasztott anyag minősége határozza meg. A számítógéppel megszerkesztett ábrát a gravírozógép század milliméter pontossággal a tárgyra viszi. Ezt az eljárást elsősorban fémeknél, nemes-, és felületkezelt fémeknél alkalmazzuk.

Serlegek, kupák

Kínálatunkban méretüket és formájukat tekintve serlegek, kupák sokasága közül válogathat, melyek általában sporteseményeken kerülnek átadásra. Márvány vagy műanyag talapzatukra helyezett réz táblára tetszőleges felirat vagy ábra gravírozható.

Névtábla és cégtábla

Névtábla vagy cégtábla (ajtótábla) a legtöbb ajtón és postaládán szerepel, melyek valamilyen különleges ábra gravírozásával egyedivé tehetők.
A névtáblák és cégtáblák alapanyaga általában réz vagy fémhatású műanyag, de megrendelőnk által hozott fa, plexi és üveg táblára is vállalunk feliratozást.

Gyűrűk és ékszerek

A gravírozás kedvelt tárgyai a gyűrűk – pl. jegygyűrűk – melyekre rövid személyes feliratokat tudunk gravírozni. A medálok anyaga bármilyen fém vagy nemesfém lehet. A gyűrűgravírozásnál fontos figyelembe venni, hogy milyen széles a gyűrű, valamint, hogy van-e fémjel vagy névjel benne, mert ezek csökkentik a gravírozásra fennmaradó felület nagyságát. Gravírozni csak a gyűrű belsejébe és csak olyan gyűrűkre lehet, melyeknek külső része domború, belseje egyenes, szélessége 5-8 mm. Gyűrűk mellett a legkülönfélébb ékszerekre is vállalunk gravírozást.

Üvegpohár, palack

Vállalunk üvegpoharakra, palackokra – pl. minőségi borok – való lézeres gravírozást is. A lézer a választott feliratot vagy ábrát az üveg felületére égeti, amely matt árnyalatban fog megjelenni. A gravírozás poharak vagy üvegek esetében a tárgy testének legszélesebb részére történhet a legkönnyebben. Gravíroztasson névre szóló poharat az esküvői vendégek számára! Lepje meg a vendégeket azzal, hogy az esküvői vacsorán mindenki személyre szóló, saját névvel ellátott boros- vagy pezsgőspoharat kap! Üzleteinkben többféle minőségi bor és hozzá boros poharak is kaphatók. Ne feledje: egy gravírozott borosüveg emlékezetes ajándék mindenki számára!

Fotógravírozás

Fotógravírozás elsősorban nemesfém, nemesacél tárgyakba készíthető bevonatos (pl. krómozott, nikkelezett) tárgyakba nem – gyémánttűs eljárással. Fontos, hogy csak teljesen sima, sík és fényes lehet a gravírozandó felület. Az így készült kép matt fényben fog megjelenni.

Tollak gravírozása

A gravírozott ajándéktárgyak közül a legnépszerűbbek a tollak, melyek közül több, mint féltucat márka számtalan típusát árusítjuk.
Toll gyakran kerül ajándékozásra mindennapi használati tárgyként, dísztollként vagy emlékként. A gravírozással egyedivé és tartósan emlékezetessé tehető egy ilyen ajándék. A gravírozás a toll testére kerül, általában különböző felirat formájában (név, cégnév, alkalom, jókívánság), de lehet logót is gravírozni. Fontos arra ügyelni, hogy a felirat minél rövidebb legyen (néhány szavas), hiszen a hosszabb szövegek csak kis betűvel férnek el. A felirat fém toll esetében olyan színű lesz, mint a toll eredeti anyagának színe, festett tollak esetében pedig a festék alatti réteg színe lesz látható.

Általunk árusított toll márkák: Parker, Senator, Waterman, Waldmann, Cerrutti, Pierre Cardin, Fisher, Balmain.

Gravírozás fém, fa, műanyag, üveg ajándéktárgyakra

A gravírozható tárgyak között kiemelt helyen szerepelnek a legkülönfélébb ajándéktárgyak. Ajándéktárgyakra a tárgy anyagától (fém, fa, műanyag, üveg) függetlenül, mérete és alakja figyelembe vételével lehet gravírozni. A nálunk kapható ajándéktárgyak között megtalálhatók cigarettatárcák, fémpoharak, flaskák, gyógyszertartók, iránytűk, könyvjelzők, kulcstartók, öngyújtók, pénzcsipeszek, piperetükrök, tollak, zsebhamutartók, zsebórák, stb. A gravírozás lehet szöveg (pl. név, dátum vagy monogram) vagy ábra (pl. céglogó).

Termék elkészítése

A megrendelt terméket jellemzően 1-2 munkanap alatt elkészítjük, a kiszállítás további 1-2 munkanapot vesz igénybe. Ha a rendelés 2D-3D átalakítást is tartalmaz, az elkészítés ideje további 1-2 nappal nő. Ettől eltérő esetben (pl. készlethiány) megrendelőnket értesítjük. Átutalással történő fizetés esetén a megrendelés elkészítését a fizetés után kezdjük el.

Kiszállítás futárszolgálattal

A GLS futárszolgálat munkanapokon munkaidőben (8.00-17.00 között) kézbesíti a csomagot. Sikertelen kézbesítés esetén egy telefonon egyeztetett időpontban a cég 5 napon belül újra kiszállítja a csomagot.

Csomaggal kapcsolatban a (70) 591-0474 számon kaphat információt.

Személyes átvétel

Személyes átvétel a WestEnd és Pólus Center üzleteinkben lehetséges. Kérjük, rendelési számát hozza magával!

Rendelés azonosítása, nyomon követése

Webáruházunkon keresztül elküldött megrendeléséről egy automatikus válaszban küldünk egy rendelési számot, melynek ismeretében érdeklődhet a (1) 410-5080 telefonszámon.

Bankkártyás fizetés (Barion)

Fizesse ki a rendelését gyorsan, kényelmesen és azonnal a Barion rendszerén keresztül!

A rendszer ötféle bankkártya-típust fogad el:

  • MasterCard
  • Visa
  • Visa Electron
  • Maestro
  • American Express

Mi az a Barion?

Egy biztonságos, bankfüggetlen, sokak által használt, online fizetési rendszer. Fizethet közvetlenül bankkártyáról vagy feltöltheti Barion egyenlegét – ezután amíg azon van pénz, még a kártyára sincs szükség (extra biztonságos módszer)!
További információkért kérjük látogassa meg a következő oldalt: www.barion.com/hu

Hogyan zajlik a fizetés?

Nagyon egyszerű használni. Miután a bankkártyás fizetési módot választotta és véglegesítette megrendelését, az itt látható fizetőoldalra kerül.

Barion Bankkártyás fizetés

Mint a képen is láthatja, a kosárban lévő termékek és azok végösszege mellett kétféle fizetési módot ajánl fel a rendszer: balra a Barion tárca, jobbra a bankkártyás fizetés látható. Ha van Barion-tárcája, és fel is van töltve az egyenlege, egy E-mail cím és jelszó megadásával, kártyaadatok megadása nélkül is fizethet. Ha közvetlenül bankkártyáról szeretne fizetni, akkor a jobb oldali űrlapot használva kell megadnia bankkártyaadatait a sikeres fizetéshez.

Ha a Gravír Expressz logo melletti kék „Vásárlás részletei” linkre kattint, lenyílik egy lista arról, mit készül megvenni – ebben láthatja azokat a termékeket, amelyeket a webáruházban a kosarába helyezett, valamint a választott szállítási módot.

Ha valamilyen okból sikertelen a fizetés, a rendszer felajánlja az újbóli próbálkozást vagy választhat másik fizetési módot a webáruházban. Bármelyik fizetési mód mellett is dönt, a tranzakció végig a Barion oldalán keresztül zajlik, amely teljesen biztonságos, gyors és egyszerű!

Banki előre utalás

Megjegyzésként, kérjük tüntesse fel a rendelés azonosítóját.
FONTOS: A termék gravírozása az összeg beérkezését követően történik.

Gravír Expressz Kft.
Budapest Bank:
10102237-03623000-01005000
Megjegyzés: rendelési azonosító és megrendelő neve

Külföldi utalás esetén:
IBAN HU57-10102237-03623000-01005000
SWIFT kód: BUDAHUHB

Utánvét

A megrendelt termékeket az ön kívánságának megfelelően egyedivé alakítjuk. Az ilyen módon személyessé tett ajándék másnak már nem értékesíthető, ezért webshopunkban utánvétes fizetésre nincsen lehetőség. (Ugyanezen ok miatt a nálunk vásárolt, gravírozott termékekre nem érvényesíthető a 14 napos elállási jog.)

PayPal

PayPal fizetés esetén a termék gravírozását a sikeres tranzakció után kezdjük el.

Készpénzes fizetés

Személyes termék rendelés esetén lehetséges:

1. Termék megrendelése és fizetés a kiválasztott üzletünkben
2. A megrendelt terméket elkészítjük. Elkészülési idő 1-2 óra, 3D átalakítás esetén 24 óra.
3. Az üzletben érvényes árak eltérhetnek a webshopban feltüntetett áraktól. A webshopban meghirdetett akciók csak a webshopon keresztül leadott rendelésekre érvényesek.
4. Átveheti a terméket a kiválasztott üzletünkben.

Elállás a megrendeléstől

A megrendelt termékeket az ön kívánságának megfelelően egyedivé alakítjuk. Amennyiben ön mégsem venné át a terméket, az ilyen módon személyessé tett ajándék másnak már nem értékesíthető, ezért a gravírozott termékekre nem érvényesíthető a 14 napos elállási jog. (lásd 1.9.c pont)

1.1. A Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (rendelet) alapján termék adásvétele esetén úgynevezett elállási jog, illetve szolgáltatás nyújtása esetén felmondási jog illeti meg a Fogyasztónak minősülő Ügyfelet internetes vagy telefonos megrendelés esetén. Ez alapján a Fogyasztónak minősülő Ügyfél (a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy) az ÁSZF alapján létrejött szerződéstől (amennyiben nem esik egybe: a termék átvételétől/üzembe helyezésétől) tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat, illetve a szerződést indokolás nélkül felmondhatja.

1.2. A Fogyasztó elállási-, illetve felmondási jogát

a) az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján
1.3. A Fogyasztó az elállási- vagy felmondási jogát

a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek,
ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától
számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.

1.4. Az elállási jogot és a felmondási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó nyilatkozatát a fent hivatkozott határidő lejárta előtt elküldi.

1.5. Ha a Fogyasztó eláll, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a Szolgáltatónak vagy a Szolgáltató által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Fogyasztó viseli.

1.6. A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

1.7. A Felek megállapodnak, illetve a Fogyasztó kifejezetten beleegyezik, hogy a Szolgáltató a Fogyasztó valamennyi ellenszolgáltatást az elállástól ill. felmondástól számított tudomásszerzéstől számított 14 napon belül, a Fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli. Utalvánnyal történő vásárlás esetén – fentebbiekre figyelemmel – a vételár azon részét, amelyet utalvánnyal fizettek meg, új utalvány kibocsátásával téríti vissza a Szolgáltató.

1.8. Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a Szolgáltató mindaddig visszatarthatja a Fogyasztó számára visszafizetendő összeget, amíg a Fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy a terméket visszaküldte.

1.9. A Fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási- és felmondási jogot

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac Szolgáltató által nem befolyásolható, az elállásra és felmondási jog gyakorlására nyitva álló határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a Szolgáltató által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
h) olyan Szolgáltatói szerződés esetében, amelynél a Szolgáltató a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta; az aktiváló kódot felhasználta;
j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a Szolgáltató a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási vagy felmondási jogát.